De onderbelichte aspecten van een Digital Hero

Er is geen organisatie te vinden waar ‘technologie en innovatie’ geen vast thema is. Blijven vernieuwen, flexibel zijn, disruptief zijn of innoveren. Uitspraken die een vaste plaats in hebben genomen binnen de bedrijfsstrategie. Logisch, ze leiden vaak tot trajecten die bepalend zijn voor de resultaten van de organisatie. Of dit traject nu een complete digitale transformatie is of een specifieke innovatie, er is een gemene deler: De bepalende rol van programmamanager. De expert die de gewenste vernieuwing realiseert. Elke organisatie wil namelijk de beste ‘digital hero’ als begeleider van haar trajecten of projecten.

Digital Hero

Die ‘digital hero’, die krijgt nogal wat op zijn bord. Naast kennis van de harde kant (zoals procesinrichting en techniek) is ervaring op de zachte kant ook een eis. Er zal namelijk gegarandeerd weerstand optreden en de communicatie richting stakeholders moet vlekkeloos verlopen.

Geen wonder dat organisaties de kaders scherpstellen. Zo is hbo/wo benodigd en zijn prince2 of IPMA een must. Agile of scrum zijn niet langer een pre, maar een minimale. Gelijkwaardige ervaringen moeten uitgebreid worden gedeeld. Logisch, al vormt dit pas het minimale beeld van de gewenste professional.

Een recruiter die gespecialiseerd is op deze ‘future roles’ kijkt namelijk nog een stap verder. Er zijn ook minder tastbare factoren die bepalend voor het slagen van een traject. In dit whitepaper gaan wij dieper in op onderbelichte, cruciale aspecten van een ‘digital hero’. Deze kennis geeft een verdiepende blik op de rol van IT-professionals en waarom het zo belangrijk is dat er verder wordt gekeken dan de harde skills?

Whitepaper digital hero

In een wereld die voortdurend digitaliseert en evolueert, is het essentieel om de juiste digital hero aan boord te hebben. Maar wat maakt een goede digital hero? Deze whitepaper biedt de antwoorden die je nodig hebt.

Gerelateerde artikelen