Professionals

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op interim basis of voor vast dienstverband?

Met ruim 25 jaar ervaring in recruitment binnen diverse branches weten wij van FutureXL Jobs exact waar de kracht van een goede match van persoon en organisatie ligt. Het is onze missie om onze opdrachtgever volledig te ontzorgen in het werving & selectieproces en zowel voor de kandidaat als de opdrachtgever een lange termijn win-win te realiseren. Creating smiles.

Wij gebruiken wetenschappelijk bewezen methoden en technieken als boolean searching, assessment technieken en vragenlijsten en interviewtechnieken. Vakinhoudelijke professionaliteit, een groot toegankelijk netwerk gecombineerd met een brede kennis van diverse branches bieden een enorme schat aan matchingkracht.

Wij zijn sterk in matching op een combinatie van hard en soft skills. Daarbij kijken wij waar nodig ook naar de ontwikkel-potentie van de kandidaat. Bij het zoeken van potentieel talent leggen wij de focus op de volgende factoren:

Onze opdrachtgever investeert geen onnodige tijd aan het beschrijven van profielen, het plaatsen van vacatures, het scannen van CV’s, het spreken en selecteren van diverse kandidaten. Onze opdrachtgever voor een permanente of interim vacature investeert alleen in de juiste match.

Wat jij zoekt, zoeken wij ook!

Ben je een professional in business, IT of verandering en aan een nieuwe stap in jouw carrière? Bij FutureXL Jobs kennen wij jouw uitdagingen als geen ander. FutureXL Jobs is hét platform voor HBO+ professionals die op zoek zijn naar een innovatieve en uitdagende werkomgeving.

Voorbeeldfuncties: transformatiemanager, growth manager, product analyst, interventie begeleider, mid-level en C-level rollen (CDO, CIO, CTO, operations, commercieel), interim directeur, product owner, agile coach, data/avg specialist, business analist, projectmanager, programmamanager, (behavioral) change manager, solution/cloud/enterprise architect, CX en UX design, customer succes manager, kwartiermaker, toezichthouders.

Dit zeggen onze professionals

Voor mij is FutureXL een hele professionele club met veel kennis en ervaring en heel transparant.
Joost Middelkoop
Sr. PMO
FutureXL kwam bij mij met de perfecte match op het juiste moment. Kort op de bal, transparant en open, zo ken ik FutureXL.
Paul Arnold
Programmamanager RDW

Benieuwd naar onze werkwijze?

Zien we mooie aanknopingspunten in jouw cv en motivatie, dan ziet onze werkwijze bij vaste functies er als volgt uit: 

1

Een telefonisch interview

We zullen je bellen om alvast kennis te maken en jouw CV en motivatie door te nemen. Uiteraard is er voor jou ook de mogelijkheid om vragen te stellen. 

2

Kennismakingsgesprek

In dit gesprek gaan wij dieper in op jouw kennis en kunde. We horen graag van je wat jouw persoonlijke wensen en ambities zijn. Je ontvangt meer informatie over ons en de opdrachtgever, zodat we kunnen bepalen of het een match is. 

3

Profiel samenstellen

Jouw CV gaan we samen doornemen, waar nodig verder uitwerken en we nemen eventueel een korte persoonlijkheidstest af. Daarna zullen we jouw profiel voorleggen bij de opdrachtgever.

4

Intake bij de opdrachtgever

Is de opdrachtgever net zo enthousiast over jouw profiel als wij, dan volgt er een uitnodiging om kennis te gaan maken. We zullen je hier zo goed mogelijk op voorbereiden. 

5

Vervolgstap

Zijn jullie beiden enthousiast dan zal er een tweede gesprek ingepland worden en kunnen daaropvolgend de contractuele zaken besproken en bij een positieve match in orde gemaakt worden.

Interim posities

Voor interim posities zullen wij een veel kortere tijdsspanne hanteren. Sommige vacatures dienen binnen een tijdsbestek van één of twee weken ingevuld te worden. We zullen dan ook onze uiterste best doen om kansen zo snel mogelijk bij jou onder de aandacht te brengen. Daar kun jij ons bij helpen door je hieronder aan te melden voor onze job alerts.

Naast snelheid mag je van ons nog steeds kwaliteit verwachten. Hoewel wij ons aanpassen aan de deadline van de aanbieding die door de opdrachtgever wordt gesteld, zullen wij je CV nooit ergens neer leggen zonder jouw akkoord. De stappen die wij nemen bij de selectie van de best matchende kandidaten en het maken van de definitieve profielen en aanbiedingen zijn vergelijkbaar als voornoemd.

Wij zijn sterk in matching op een combinatie van hard en soft skills, daarnaast kijken wij waar nodig ook naar jouw ontwikkelpotentie. Bij het zoeken van potentieel talent leggen wij de focus op de volgende factoren:

  • Professionele expertise
  • Initiatief nemen & resultaten bereiken
  • Consistentie in belofte en resultaat
  • Match met de organisatiecultuur