Kennismaken met Paul Arnold

Zzp-er

In 2020 ben ik gestart als zzp-er, nadat ik 32 jaar bij diverse commerciële bedrijven in loondienst was geweest. Na een reorganisatie raakte ik mijn baan kwijt en werd ik getipt om eens een gesprek aan te gaan bij een bedrijf in de energiebranche. Daar kon ik als zzp-er starten en nadat ik mijn interim opdracht succesvol had afgerond, benaderde FutureXL mij begin 2022 voor een uitdagend project bij de RDW. Dit was een perfecte match op het juiste moment. Tijdens mijn reis naar Oostenrijk voor mijn jaarlijkse wintersportvakantie met vrienden, heb ik samen met Corina de opdracht uitvoerig besproken. Kort op de bal, transparant en open, zo ken ik FutureXL.

Op 1 mei jl. ben ik bij de RDW inmiddels gestart met mijn 2e opdracht: als programmamanager Vrachtwagenheffing. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor de realisatie van het stelsel Vrachtwagenheffing in Nederland in 2026. Daarbij ben ik als programmamanager de spil tussen de opdrachtgever van deze heffingen, het Ministerie I&W, en de Centrale Uitvoeringsorganisatie RDW, waarbij RDW zorgt voor functionele aansturing van de andere uitvoeringsorganisaties: RWS, ILT en CJIB. Het organiseren van het stelsel Vrachtwagenheffing is een nieuwe activiteit voor RDW, waarvoor bij RDW een nieuwe divisie wordt opgebouwd. 

Wendbaar én resultaatgericht

In mijn rol van programmanager komt mijn eerder opgedane ervaring samen. Bij commerciële organisaties ben ik gepokt en gemazeld in het begeleiden en ontwikkelen van groei, fusies en reorganisaties. Ik ben sterk in de organisatie en de processen en in de afgeleide hiervan: gestructureerd doelen behalen. In het stelsel vrachtwagenheffing spelen grote soms op het oog tegenstrijdige belangen voor bijvoorbeeld divisies, directie, stafdiensten en zelfs medewerkers. Aan mij de taak om ieders belangen met elkaar te verenigen en hen samen verder te brengen. Ik steek daarom veel energie in afstemming vooraf en in het managen van verwachtingen. Dat geeft al een heel goede basis om vooruit te komen. 

Balans is hierbij het allerbelangrijkste. Die balans breng ik onder andere door een faciliterende manager te zijn. Ik organiseer veel afstemming omdat ik wil dat taken en verantwoordelijkheden duidelijk zijn. Ik ben een voorstander van inhoudelijke vrijheid; als ik snap wat er aan de hand is zonder al te veel details te hoeven begrijpen dan is dat voldoende. Korte lijnen en rechtstreeks, informeel contact hebben hierbij mijn voorkeur.

Whitepaper future of work

Onze whitepaper biedt waardevolle inzichten in wat er op ons afkomt in de wereld van werk. Of je nu een HR-manager bent die op zoek is naar nieuw talent, een bedrijfseigenaar die zich afvraagt wat de toekomst voor jouw onderneming in petto heeft, of een professional die zijn of haar carrière naar een hoger niveau wil tillen, deze whitepaper is voor jou!

Rust brengen

Tegelijk aan mijn sturende en faciliterende aanpak, treed ik pragmatisch op: ik schep helderheid over resultaten, rollen en verantwoordelijkheden, zorg ervoor dat de programma-organisatie staat en ondertussen bewaak ik de lijn. Ik bied hiermee en hierdoor openheid, energie en oplossingen. Dat brengt rust. “Met Paul komt het goed”, hoor ik dan ook geregeld terug.

Mensgerichte doener en verbinder

Processen verbeteren kan je niet zonder mensen, daar ben ik van overtuigd. Daarom schenk ik veel aandacht aan de mensen met wie ik werk. Dat zorgt voor wederzijdse betrokkenheid en verhoogt de kans op een goede uitvoering en dus op een goed gezamenlijk resultaat. Communicatie als smeerolie dus. Ik ben open en eerlijk en schuw kwetsbaarheid niet. Daardoor durven anderen zich ook gemakkelijker te laten zien en horen. Iedereen heeft krassen en deuken, die moet je niet omzeilen, vind ik. Beter is het om erover te praten en daar, als het even kan, van te leren. Van nature ben ik positief en actief.

Komende jaren wil ik me graag, net als FutureXL, voor RDW bijven inzetten om deze opdracht succesvol af te ronden!

Whitepaper digital hero

In een wereld die voortdurend digitaliseert en evolueert, is het essentieel om de juiste digital hero aan boord te hebben. Maar wat maakt een goede digital hero? Deze whitepaper biedt de antwoorden die je nodig hebt.

Gerelateerde artikelen