Angelique over de succesvolle implementatie van Salesforce

Van projectmanager naar programmadirecteur

Ik heb een opmerkelijke reis afgelegd van interim projectmanager naar interim programmadirecteur bij de Kamer van Koophandel (KvK). 
Mijn verhaal is een misschien een inspiratie voor anderen.

Toen FutureXL mij benaderde voor een project bij de Kamer van Koophandel voor de implementatie van Salesforce, was het niet alleen hun expertise die mij aansprak, maar ook hun persoonlijke aanpak.
Ik had wel ervaring als projectmanager en met Salesforce, maar geen ervaring bij een overheidsinstelling. Het gaf mij vertrouwen dat zij niet alleen keken naar mijn professionele vaardigheden, maar ook naar mij als individu. Het was verder hun vastberadenheid die het verschil maakte. Het matchen op persoonlijkheden bleek de sleutel tot succes te zijn. Corina zag meer in mij dan alleen een interim projectmanager. Ze zag potentieel, en die visie leidde ertoe dat ik de opdracht uiteindelijk heb gekregen.

Whitepaper future of work

Onze whitepaper biedt waardevolle inzichten in wat er op ons afkomt in de wereld van werk. Of je nu een HR-manager bent die op zoek is naar nieuw talent, een bedrijfseigenaar die zich afvraagt wat de toekomst voor jouw onderneming in petto heeft, of een professional die zijn of haar carrière naar een hoger niveau wil tillen, deze whitepaper is voor jou!

Uitdagingen aangaan

Vol enthousiasme ben ik gestart als Projectmanager CRM. De implementatie van Salesforce kende de nodige uitdagingen, zowel op het vlak van business als IT. Het oude CRM werd dagelijks door meer dan 1000 mensen gebruikt, voor wie de implementatie een grote verandering zou gaan betekenen. Daarnaast dient KVK als publieke organisatie bij de inrichting van hun systemen steeds zorgvuldige afwegingen te maken, o.a. op het gebied van privacy, personalisatie en optimalisatie van processen rondom klantinteractie. Maar het is ons gelukt om de implementatie succesvol af te ronden binnen de gestelde tijd en budget. Dat heeft ertoe geleid dat ik nu de rol vervul van programmadirecteur Datavisie bij Kamer van Koophandel. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het implementeren van de datavisie, die de nieuwe balans moet geven tussen privacy en transparantie van de handelsregister data. 

Mijn verhaal toont aan hoe belangrijk het is om niet alleen te focussen op professionele vaardigheden, maar ook op persoonlijke match en groeipotentieel. Het is een verhaal van doorzettingsvermogen, vertrouwen en het herkennen van kansen, zelfs in onverwachte situaties. Advies voor andere professionals die op zoek zijn naar soortgelijke kansen. Zoek een partner die niet alleen jouw professionele capaciteiten, maar ook jou als individu waardeert. Wees authentiek en transparant over je doelen en waarden. En vergeet niet dat de juiste match met een organisatie vaak net zo belangrijk is als de vaardigheden die je kunt bieden.

Whitepaper digital hero

In een wereld die voortdurend digitaliseert en evolueert, is het essentieel om de juiste digital hero aan boord te hebben. Maar wat maakt een goede digital hero? Deze whitepaper biedt de antwoorden die je nodig hebt.

Gerelateerde artikelen