Select Page

Experts

Het expert panel bestaat uit topspelers in hun veld. Wij hebben experts op het gebied van strategie, finance, business, wet- en regelgeving, culture en meer

Adjied Bakas

Trendwatcher

Adjiedj Bakas (1963) is ‘vooruitblikkoning (Volkskrant), ‘visionair des vaderlands’ ( Telegraaf en ‘trendwatcher des vaderlands’ (NRC Handelsblad). Hij was een van de weinigen die al in voorjaar 2019 voorspelde dat 2020 het jaar van ziekte en recessie zou worden. Hij adviseert en inspireert ondernemers over Digitalisering 4.0. In zijn boek ‘Donkerblank’ staat zijn visie op de post-coronawereld. Zie ook deze video die gaat over de nieuwe tijd.

Natascha van Duuren

Expert IT & Privacy advocatuur

Natascha van Duuren is partner bij De Clercq en adviseert nationale en internationale cliënten over kwesties met betrekking tot IT en privacy. Zij is al jaren de vaste sparringpartner van diverse grote bedrijven en instellingen. Natascha heeft de postdoctorale opleiding Informaticarecht en de specialisatieopleiding Privacy en Persoonsgegevens afgerond en is lid van diverse specialistenverenigingen, waaronder de VIRA, VPR en NvvIR. Zij is voorzitter van de Interessegroep IT-Recht van het KNVI (en uit dien hoofde deelnemer van de werkgroep Data Delen van de Nationale AI Coalitie) en redacteur van de bundels “Multidisciplinaire aspecten van Blockchain” en Multidisciplinaire aspecten van Artificial Intelligence”.

Ken van Ierlant

Expert Value Chain Transformation

Ken is Directeur bij FutureXL en adviseert bedrijven op het gebied van Digitale vraagstukken. Hij is Digital Thought Leader en doceert colleges waaronder “Technologies for boards”, “Digital Leadership” en “Digital valuation strategies”. Ken is ambassadeur van de KNVI en heeft als CIO/CDO/CEO ruime praktische ervaring opgebouwd op het gebied van Digitale turnarounds en transformatieprocessen binnen internationaal georiënteerde ondernemingen.

Franklin Vrede

Expert Executive Leadership

Franklin Vrede is a passionate Coach and Leadership Guide for executives at the top. Through his combined experiences in international business and leadership psychology, he helps leaders grow to further levels of maturity in order to handle the complex demands of top executive roles and teams with more ease. His areas of interest include: Board Effectiveness, Making The Top-executive Transition and Boosting Executive Teams.

Ernst-Jan Louwers

IP – en Technologie advocaat

Ernst-Jan Louwers is oprichter van het advocatenkantoor Louwers IP|Technology Advocaten. Ernst-Jan is een pragmatische no-nonsense IP- en technologieadvocaat, die optreedt als strategisch adviseur, contractjurist, arbiter en procesadvocaat. Hij geeft regelmatig lezingen en schreef vele publicaties over emerging technologies, digitalisering, data sharing en IP. Hij is lid van verschillende nationale en internationale verenigingen op deze gebieden. Hij bekleedt verder diverse nevenfuncties als bestuurslid, adviseur of toezichthouder.

Jolanda ter Maten

Expert New Technology Strategic Innovation

Jolanda ter Maten besteed al drie decennia aan het vereenvoudigen van technisch jargon voor niet-technische business professionals en hen de kansen en bedreigingen van nieuwe technologie te begrijpen en toe te passen. Ze werkt als adviseur voor de Dutch Blockchain Coalition. Daarnaast is zij lid van de werkgroep Blockchain Observatory en Forum van de Europese Commissie. Ook werkt zij hier als EU-expert in de rol van Evaluator. Tot slot werkt zij als trainer, consultant en keynote speaker om bewustzijn te creëren over nieuwe technologie, waardoor dit voor iedereen toegankelijk wordt.

André Biesheuvel

Bedrijfseconoom, Register-Accountant en IT Auditor

Drs. André Biesheuvel RE RA is bedrijfseconoom, Register Accountant en Register IT Auditor. Hij is meer dan tien jaar partner voor Duthler Associates. Daarvoor was hij tien jaar partner voor KPMG. André combineert zijn kennis en ervaring op het gebied van bedrijfseconomie en accountancy met die van ICT. Hij is de bedenker van het concept van Standard Business Reporting (SBR).

Anne-Wil Duthler

Advocaat & oud-senator Eerste Kamer

Anne-Wil is bestuurskundige en advocaat. Gepromoveerd aan de Universiteit Leiden op modellen van Trusted Third Parties (TTP’s). Oprichter van First Lawyers. Zij treedt op voor bedrijven en instellingen die ICT-geschillen hebben of dreigen te krijgen en vertegenwoordigt organisaties die boetes opgelegd krijgen.

Klaas Brongers

Expert Informatie Management

Klaas Brongers heeft ruime (informatie)management ervaring bij diverse organisaties en is als partner verbonden aan BvMI. Hij is voor de beroepsvereniging KNVI achtereenvolgens secretaris en voorzitter geweest van rechtsvoorgangers Ngi en Ngi-NGN (2006-2016) en is nu actief als Fellow en als lid van de Raad van Advies. Zijn hoofdthema’s bij de KNVI zijn digitale transformatie en de professionalisering en profilering van de beroepsgroep.

Ronald Wallenburg

Financieel- / Bedrijfseconoom

Ronald is Financieel- / Bedrijfseconoom en acteert ruim 25 jaar op het snijvlak van Business, Finance en IT. Zijn ruime ervaring op het gebied van Programmamanagement, Finance & Controlling en IT geven hem handvatten om in korte tijd te doorgronden waar een bedrijf voor gaat (ambitie en visie), voor staat (missie) en wat de onderscheidende facetten van het bedrijf zijn. Dit is essentieel om een bedrijfsspecifiek transformatieprogramma op te stellen, dat beheert en beheerst de gestelde bedrijfsdoelen behaald, met aandacht voor business kansen.

Hans Timmerman

Technologist, Analist, Futurist & Storyteller

Delftse elektrotechnisch ingenieur die zijn leven altijd aan de front-end van techniek heeft gewerkt. Achtereenvolgens bij Holec, Fokker, Ericsson en bij EMC (later DellEMC). Ontdekte gedurende zijn carrière dat data het vertrekpunt, de basis en de voorwaarde is voor elk digitaliseringsproject in ontwerp, productie en onderhoud. Was intensief betrokken in het NATO-project PLCS bij de ontwikkeling van ISO 10303 CALS en STEP data standaarden. Per 1 september 2019 formeel met pensioen maar nog actief als director bij Fortierra, een bedrijf dat is gespecialiseerd in open data toepassingen.

Jeroen Aalbers

Expert Change Management en Transformatie

Jeroen Aalbers is een gepassioneerde senior executive met de focus op change en transformatie met ruim 23 jaar ervaring in grote en kleine organisaties in verschillende sectoren. Na zijn studie bedrijfseconomie heeft hij zich gericht op organisatieontwikkeling, optimalisatie en transformatie van organisaties en bedrijfsvoering functies in het bijzonder. Een energieke, pragmatische en motiverende aanpak kenmerkt Jeroen waarbij hij veeleisende strategische change agenda’s drijft en mensen weet mee te krijgen.

Bram Duits

Expert Behavioral Change

Bram Duits is Expert Behavioral Change. Hij heeft zijn ervaring opgedaan als salesmanager bij onder andere De Hypotheker en ING Bank. Na deze periode heeft hij de functie van directeur vervuld bij Meeuws Hypotheken. Nu focust hij zich als expert op leiderschap op situationeel en strategisch niveau. Hij biedt balans tussen interactie en theorie. De krachtige doorvertaling naar de praktijk maakt hem uniek.

Abdulmohaimen Amer

Big Data & Artificial Intelligence Expert

Ondanks zijn jonge leeftijd geldt Abdul in Nederland al als een gerenommeerde data scientist die regelmatig al op diverse podia wordt gevraagd om zijn visie te geven. Abdul is Directeur van Ventus Data Professionals en co-founder van Saas company PushBird.

Daan Rijsenbrij

Architect in de Digitale Wereld

dr. Daan Rijsenbrij is ruim 50 jaar intensief bezig met IT, waarvan de laatste 26 jaar zijn focus ligt op architectuur in de digitale wereld. In zijn inaugurele rede als architectuurhoogleraar aan de Radboud Universiteit in 2004, introduceerde hij de term ‘digitale architectuur’. Hij deed daarbij de markante uitspraak: ’Het zal blijken dat de belangrijkste architecten van de eenentwintigste eeuw de architecten van de digitale wereld zijn’. Nu de digitalisering echt doorbreekt, blijkt de rol van de architect als vormgever en als regisseur absoluut noodzakelijk.

Bart de Ruijter

Expert IT Intelligence & Data

Metri is in 2003 ontstaan, toen Metri-oprichter Bart de Ruijter, helder voor ogen had, wat hij voor de IT-wereld wilde gaan betekenen. Het groeide uit van een eenmanszaak tot een bedrijf met 35 man in dienst. Toch is het nooit de ambitie van Bart geweest om enorm te groeien. Zijn enige drijfveer: bedrijven met fact based informatie helpen een optimaal rendement te halen uit elke geïnvesteerde euro in IT. Metri staat voor meten. Het is een afgeleide van het Latijnse woord meteri. De reden van het ontstaan van Metri heeft dan ook alles met meten, data en feiten te maken. Zijn visie laat zich in drie woorden vangen: eerlijkheid, transparantie en volstrekte onafhankelijkheid.

Ron Brummans

Executive- & communicatiecoach

Ron Brummans biedt leiders inzicht in hoe zij hun organisatie en medewerkers kunnen leiden vanuit zelfbewustzijn, zodat ze hun impact op hun omgeving positief vergroten. Ron heeft brede ervaring in begeleiding van managers, (kandidaat)bestuurders en -commissarissen. Hij is strategisch en beschouwend, kalm en assertief, een denker en doener, met een brede achtergrond: als trainer, consultant, Life Languages-coach, toezichthouder, executive coach en opgeleid als registeraccountant.

Cor Jan Dasselaar

Expert Compliance & Risk

Cor Jan is econoom en accountant met bijna 30 jaar ervaring in de internationale financiële sector. Zowel als toezichthouder van de Nederlandse (aandelen- en optie) beurzen, als Operational Auditor, maar vooral als Compliance Officer bij verschillende financiële instellingen. Vanaf 2016 is hij onafhankelijk Governance, Risk en Compliance consultant bij Governance Consultancy B.V. Hij fungeert als “katalysator” voor business modellen om persoonsgegevens te beveiligen (IKKE project). Hij is bestuurslid van LicentID B.V. en biedt 100% (non face-to-face) verificatie en authenticatie van volledig natuurlijke personen. Hij is mentor voor FinTech & CyberSecurity startups bij StartUp BootCamp Amsterdam.

Marco Gianotten

Expert UX & CX voor Enterprise IT

Marco Gianotten is de oprichter en CEO van Giarte. Hij is auteur van het boek Digital Empathy; When Tech Meets Touch. Giarte ontwerpt en implementeert UX en CX voor Enterprise IT. Giarte heroverweegt IT vanuit de impact die het heeft op mensen en bedrijfsresultaten. “Wij zijn de trotse oprichters van XLA® en gevestigd in Amsterdam, de thuisbasis van een van de meest uiteenlopende nationaliteiten van elke stad ter wereld.”

Ruud Huisman

Expert Transformatie, Compliance en Risk Management

Ruud’s grootste kracht is het transformeren van strategie naar efficiënte en snelle uitvoering, gebaseerd op het nakomen van beloften, diepgaande kennis van het bedrijf en een consensus leiderschapsstijl. Hij is gefocust op data en kan financiële en niet-financiële informatie vertalen naar relevante en bedrijfsklare informatie. Hij heeft in veranderingsprocessen een open oog voor de belangen van alle stakeholders, maar met een prioriteit voor het bedrijfsbelang. Hij heeft gewerkt voor internationale bedrijven in een veelheid aan industrieën (Media, Internet, Pharma, Chemie, en Logistiek) en heeft een bijzonder oog voor de rol van Compliance en Risk Management.